La CUP dona un mes a Puigdemont

"Estem assistint a una traïció inadmissible", retreu l'organització juvenil Arran al president de la Generalitat
arrufat
arrufat

La CUP ha exigit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que proclami la República Catalana en un termini màxim d’un mes. La formació anticapitalista ha quedat decebuda aquest dimarts per la compareixença del president en seu parlamentària, en la qual ha deixat en suspens la declaració d’independència mitjançant una fórmula ambigua que reconeixia els resultats de l’1 d’octubre però evitava la proclamació solemne que esperaven la CUP i els independentistes concentrats al passeig de Lluís Companys de Barcelona, a tocar del Parlament.

El portaveu del secretariat de la CUP, Quim Arrufat, ha dit que “la cadena de confiances amb Puigdemont no ha quedat trencada, però sí tocada”, i tot i que valora l’aposta pel diàleg ha dit que per als cupaires era imprescindible donar validesa als resultats de l’1-O. “Avui tocava un Ple de proclamació de la República i ens hem trobat Ple de suspensió de la República”, ha assenyalat. La CUP, a més, debatrà suspendre l’activitat parlamentària dels seus diputats. En paraules d’Eulàlia Reguant aquest dimecres a Catalunya Ràdio: “Debatrem si és necessari que continuem en lògica de política autonòmica”.

L’organització juvenil de l’òrbita cupaire Arran va reaccionar de manera més irada quan Puigdemont va pronunciar el seu discurs: “Milions de persones ferides, per a això? No teniu vergonya”. “Estem assistint a una traïció inadmissible”, ha etzibat al president. “Traïció, de cap manera”, ha expressat, en canvi, a La Sexta Jordi Sànchez, el president de l’ANC.

El portaveu del govern de la Generalitat, Jordi Turull, ha assegurat que si el govern espanyol no accepta negociar, tiraran endavant amb la proclamació de la independència. Després de la sessió parlamentària, els diputats de Junts pel Sí i la CUP han signat com “els legítims representants del poble de Catalunya” un document sense validesa jurídica -no es publicarà al DOGC- que proclama la constitució de la República Catalana independent, disposa l’entrada en vigor de la Llei de transitorietat jurídica (suspesa pel Tribunal Constitucional) i dona per iniciat el procés constituent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides