Casado nodreix el greuge ‘indepe’

El PP aclareix que el seu portaveu ha dit que Puigdemont pot acabar empesonat com Companys el 1934, no mort
pablo casado twitter pp
pablo casado twitter pp

La darrera compareixença del portaveu del PP Pablo Casado ha desfermat una onada d’indignació a la xarxa, particularment entre usuaris independentistes, que ha esdevingut el primer tema de conversa a Twitter a escala global aquest dilluns. El detonant ha estat la comparació que ha establert entre la situació de l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en cas que declari la independència de Catalunya, i la que va viure Lluís Companys fa 83 anys: “Potser, el que ho declari acaba com el que el ho va declarar fa 83 anys”.

Segons han aclarit tant el PP com el mateix portaveu, es referia a l’empresonament de Companys arran de la declaració de l’Estat català durant la Segona República espanyola i no a la captura del president català per part de l’Alemanya Nazi i la seva posterior execució a mans de soldats franquistes, el 1940.

Poc abans, Casado, que no s’ha explicat amb massa encert més enllà d’assenyalar que “83 anys, a mi em surt el 34”, havia fet referència al cop d’Estat del 23 de febrer del 1981, tot destacant que ni l’aleshores rei, Joan Carles I, ni els espanyols “van negociar ni amb Armada ni amb Tejero”, i ho lligava amb Puigdemont i Junqueras, als quals considera “els colpistes de la Catalunya del segle XXI”. Arran de les seves paraules, destacades figures públiques i usuaris de Twitter han difós, escandalitzats, que estava amenaçant d’afusellar Puigdemont.

“Sí, Pablo Casado, sabem com va acabar el nostre president Companys, afusellat per l’exèrcit. Et fa feliç recordar-li-ho al nostre poble indefens?, ha reaccionat el diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà. El seu company Gabriel Rufián ha titllat el portaveu popular de “miserable”. El cap de files d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha piulat en anglès: “El PP espanyol amenaça; «Res de negociar, cedir o mitjançar… i acabaràs com Companys» (president català assassinat pel general Franco)”. El regidor de la CUP a Girona Lluc Salellas ha expressat: “Legitimen la mort i l’afusellament de Companys. Ens amenacen en tornar-hi. I són els que tenen la majoria i el poder. República Catalana ja”. Sergi Atienza, del grup de juristes Drets, ha dit que Casado “amenaça de mort a Puigdemont”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides