La Policia Nacional custòdia el Palau de Justícia de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra perden l'exclusivitat de la vigilància de les instal·lacions judicials
barrientos
barrientos

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha decidit que els Mossos d’Esquadra no custodiaran en exclusiva la seu del Palau de Justícia de Barcelona, que també és la seu del TSJC.

A partir d’ara es farà una custòdia conjunta entre la policia catalana i la Policia Nacional. Barrientos ha pres aquesta decisió en considerar que s’ha d’extremar la seguretat de l’edifici i garantir que funcioni amb normalitat davant la possibilitat que el Parlament de Catalunya decideixi, aquest dimarts, aplicar l’article 4.4 de la llei de referèndum.

L’aplicació d’aquest article contempla la proclamació d’una republicana catalana, tot i que la llei del referèndum està suspesa pel Tribunal Constitucional. El president del TSJC considera que el treball conjunt de Policia Nacional i Mossos d’Esquadra pot preservar amb més garanties la legalitat constitucional.

Els Mossos d’Esquadra s’han encarregat en exclusiva, en els darrers 10 anys, de la vigilància de l’edifici ubicat al passeig de Lluís Companys de la capital catalana. Anteriorment la vigilància de les instal·lacions del Palau de Justícia de Barcelona la feien agents la Guàrdia Civil.

Els Mossos també tenen entre les seves tasques la seguretat exterior d’altres edificis judicials, i ha transcendit que alguns jutges i fiscals tenen dubtes sobre la feina dels Mossos en veure el paper que van fer durant la celebració de la consulta de l’1-O.

La policia catalana estava encarregada d’impedir el referèndum, per ordre explicita del TSJC. Malgrat aquesta ordre, no van retirar pràcticament cap urna ni cap papereta, i es van limitar a aixecar actes.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari