La FAES d’Aznar demana mà dura a Rajoy

L'acusa d'inacció i l'exhorta a convocar eleccions si no té "ànim" per actuar contra el procés amb "tots els instruments constitucionals"
jose maria aznar
jose maria aznar

FAES, el think tank de l’òrbita del PP que presideix l’expresident del govern espanyol i exlíder del PP José María Aznar, ha mostrat la seva insatisfacció amb la gestió del problema català efectuada fins ara per l’actual president del govern i líder de la dreta espanyola, Mariano Rajoy.

De fet, exhorta a l’executiu espanyol a actuar contra el que considera un “atac frontal” a la democràcia i la llei i a abandonar la “inacció”. Si no “trobés l’ànim” per fer-ho o es veiés incapaç, afegeix la FAES, suggereix que s’han de convocar eleccions perquè els espanyols puguin “decidir quin govern, amb quina proposta i amb quin suport electoral d’hauria de fer front a aquesta conjuntura crítica per a Espanya”.

Partint de la base que el PP compta amb un pes parlamentari suficient “per activar tota la potència política prevista per a la defensa de la Constitució”, aquesta anàlisi del think tank liberal conservador sosté que això no pot ser “excusa acceptable per continuar en la inacció” ni fer càlculs “d’oportunitat, eficàcia o cost”. Troba que el govern espanyol “ha d’emprar tots els instruments constitucionals que en virtut de les majories parlamentàries actuals no només estan a la seva disposició sinó que té la inexcusable obligació d’emprar“.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari