El Rei acusa la Generalitat “d’enfrontar i fracturar” Catalunya

En un missatge inèdit, el cap d'Estat ha parlat de la situació que pateix la societat catalana
Título de la imagen
Título de la imagen

En un dur discurs televisat, el rei Felip VI ha acusat la Generalitat de Catalunya de situar-se “al marge del dret i la democràcia”. El cap d’Estat espanyol, que ha titllat la situació de molt greu, també ha dit que els líders catalans “han vulnerat la Constitució i l’Estatut d’Autonomia” alhora que “han fracturat i enfrontat la societat catalana”.

El Rei, que ha mantingut lliure d’actes públics seva agenda per aquesta setmana, segueix els esdeveniments a Catalunya en contacte permanent amb el president del Govern, Mariano Rajoy.

La setmana passada, Felip VI va llegir discursos en les inauguracions del Palau de Congressos de Palma i en la XXIX Cimera Internacional de Centres de Pensament Empresarials, a més de pronunciar unes paraules en el lliurament a l’empresari Plácido Arango del IV Premi Enric V. Iglesias, si bé en cap d’aquestes ocasions es va referir a la situació de Catalunya ni explícitament ni implícitament.

L’última vegada que el Rei va abordar la situació de Catalunya va ser el passat dia 13 a la catedral de Conca, durant el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura, i ho va fer de forma expressa, amb un missatge en el qual va garantir que la Constitució “prevaldrà sobre qualsevol fallida de la convivència en democràcia”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides