Aturada per protestar contra la repressió de l’1-O

La Taula per la Democràcia promou avui una vaga a tot Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

La Taula per la Democràcia promou avui una “aturada general” de l’economia catalana per reivindicar la dignitat del poble de Catalunya i denunciar la repressió de l’Estat contra la ciutadania. Es tracta d’una crida secundada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, les patronals i també les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium.

La Taula per la Democràcia és un organisme creat per un grup d’entitats i associacions de la societat catalana nascuda per donar resposta a la conculcació dels drets de la ciutadania. Aquestes convocatòries són la primera reacció als incidents que han causat 893 ferits fruit de l’actuació de la policia espanyola durant les votacions de diumenge, 1 d’octubre.

Segons els organitzadors l’atur tindrà un caràcter especialment ciutadà. De manera que intentarà aconseguir que Catalunya es paralitzi de manera diversa, així els sindicats convoquen als treballadors, però també les entitats culturals o ciutadanes mostraran la seva repulsa a la repressió que, afirmen, s’ha produït aquest diumenge, 1 d’octubre.

A la Taula per la Democràcia hi ha els principals sindicats de Catalunya, CCOO, UGT i USOC, també estan representades algunes patronals, com CECOT, integrada a Foment del Treball, la versió catalana de la CEOE, i el Cercle Català de Negocis (CCN), que agrupa els empresaris declaradament independentistes. També hi ha les dues organitzacions cíviques més implicades en la lluita independentista: l’ANC i Òmnium, al costat de més de 40 organitzacions que van des d’associacions culturals a la federació d’associacions de veïns de Catalunya.

Existeix entre els impulsors un gran interès a diferenciar l’atur cívic d’una vaga general, perquè avui també està convocada una vaga general a Catalunya per part de quatre sindicats, CGT; Intersindical Alternativa de Catalunya (AIC), amb forta implantació en el sector públic i els sindicats independentistes: COS i Intersindical-CSC. Per a aquest segon atur ja s’han decretat els serveis mínims que, al Metro de Barcelona asseguraran un 50% dels trens que habitualment circulen en hora punta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides