La UDEF connecta el cas Pujol amb el cas Palau

Documents bancaris trobats a Andorra lliguen el finançament electoral de CDC amb la fortuna del clan
Título de la imagen
Título de la imagen

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha connectat, gràcies a nova documentació bancària trobada a Andorra, els diners que la família Pujol Ferrusola tenia al país dels Pirineus amb el finançament de campanyes electorals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el cas del Palau de la Música.

Segons El Mundo, que cita el contingut d’un informe remès per la UDEF a l’Audiència Nacional, el fill primogènit del clan, Jordi Pujol Ferrusola, va facilitar finançament amb els seus actius a Andorra a empreses prestadores de serveis de CDC. Aquestes empreses, afegeix la mateixa informació, dirigien les seves factures al Palau de la Música, que va recaptar fons procedents d’adjudicatàries d’obra pública, cas de Ferrovial, com va acreditar la justícia.

Entre la documentació lliurada a José de la Mata, el magistrat instructor del cas Pujol, hi ha una carta signada pel titular del compte AN 84800 -suposadament, Jordi Pujol Ferrusola- en la qual demana la concessió d’avals a les empreses Hispart, Altraforma SA i Winner Graph SL a través de Fibanc, per imports que sumen 336 milions de pessetes.

En particular, El Mundo destaca la troballa de documents de la Banca Reig (actual Andbank) que manifesten que el titular del compte concedeix aval bancari “solidari i indefinit a favor de l’entitat Fibanc” per garantir les operacions de crèdit favorables a les empreses referides.

Segons afegeix l’informe revelat per El Mundo, el cas Palau va acreditar que aquestes empreses van emetre factures falses a institucions del Palau de la Música que en realitat corresponien a serveis electorals i publicitaris, entre altres, prestats a CDC.

D’altra banda, la UDEF apunta que l’elecció de Fibanc “no sembla un fet casual” perquè tant Jordi Pujol jr. com la seva exesposa, Mercè Gironès, n’eren clients des del 1998.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari