Puigdemont i Colau acullen els 712 alcaldes del ‘Sí’

L'acte mostra la unitat dels batlles investigats per la Fiscalia
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han rebut aquest dissabte els 712 alcaldes investigats per la Fiscalia i que han estat citats a declarar, en qualitat d’investigats, per la seva implicació en el referèndum del pròxim 1 d’octubre. Aquest acte reivindicatiu, que ha estat convocat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), pretén ser una resposta unitària del món municipal a la decisió de la Fiscalia i a les mesures de control del Govern de Mariano Rajoy.

L’acte ha començat amb la recepció dels 712 batlles a l’Ajuntament de Barcelona, on els ha rebut Ada Colau. Després han travessat la plaça Sant Jaume per anar fins al Palau de la Generalitat, on els han acollit Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Un cop allà, han mostrat els decrets d’alcaldia que han firmat a favor del referèndum i han llegit un manifest amb el compromís dels alcaldes de col·laborar amb la consulta de l’1-O.

Durant l’acte de l’Ajuntament, Ada Colau ha dit que “estem aquí per denunciar que centenars d’alcaldes i alcaldesses, només per voler votar, estan amenaçats de ser detinguts. És una vergonya que l’Estat sigui incapaç d’escoltar el poble de Catalunya, que és incapaç de dialogar, que intimida alcaldes i alcaldesses i mitjans de comunicació, que ordena treure cartells, que persegueix impremtes”.

Un cop al Palau de la Generalitat, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha denunciat “la persecució judicial que estem patint els càrrecs electes locals d’aquest país per fer manifestacions polítiques“, i ha recordat que més de 700 alcaldes “som aquí per manifestar el nostre suport al govern de la Generalitat perquè es faci possible el referèndum de l’1 d’octubre”.

D’altra banda, Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), ha assegurat que “no farem ni un pas enrere” i ha recordat a l’Estat que “la unitat és el que ens fa més forts“. “Avui hi som la gran majoria, i avui també diem que després del bombardeig de la Fiscalia, de l’Estat i de la justícia, sabem que tenim molta gent que ens substituirà quan calgui”, ha afirmat Buch.

Finalment, per tancar l’acte, ha intervingut el president Carles Puigdemont, que ha assegurat que esplantarandavant d’un sistemaantidemocràtic” i “que no subestimin la força del poble de Catalunya“. “Del nostre costat hi ha els nostres ciutadans. El dia 1 votarem perquè hi tenim dret, perquè és legal i perquè el poble ens diu que volem votar”, ha assegurat el president de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides