Discòrdia a l”Ara’ per la campanya de l’1-O

Els treballadors critiquen públicament que la direcció hagi rebutjat la publicitat del referèndum
esther vera ara
esther vera ara

L’assemblea de treballadores i treballadors del diari Ara ha publicat un comunicat en l’edició digital d’aquest mitjà per manifestar la seva discrepància amb la direcció pel que fa a la campanya del referèndum de l’1-O.

El consell d’administració i editorial del rotatiu va explicar el passat 9 de setembre que no publicaran publicitat del referèndum al·legant que “no farà res que posi en perill la continuïtat del projecte, ni ho posarà fàcil a aquells que ens voldrien veure tancats en aquests dies tan decisius”. “Protegir el diari, és a dir, la informació i l’opinió, passa per davant, ara mateix, de la publicitat”, van argumentar.

Els treballadors han replicat que aquesta decisió, de la qual critiquen “la gestió i la comunicació”, “no només ens ha apartat de vosaltres, els lectors, sinó que ha posat en dubte el nostre compromís amb els valors de llibertat que han sigut el motor de la nostra feina des del naixement del diari”.

“L’Ara el feu vosaltres, a través de les nostres mans, dels nostres teclats i dels nostres bolígrafs. Per això ens sentim tan decebuts quan us decebem, i tan satisfets quan estem a l’altura del que espereu. Perquè si us fallem ens estem fallant a nosaltres mateixos”, lamenten.

“La plantilla ha transmès als responsables de les decisions la seva disconformitat. I sabem que davant del xoc de legitimitats que s’està produint en aquest moment a Catalunya no podem ser ingenus: hi ha atacs a la llibertat de premsa. Però calen decisions valentes, i aquesta és la nostra. Defensem la necessitat de comprometre’s fins a les últimes conseqüènciesamb la democràcia, la llibertat i el periodisme. Ho diem ben clar, i estem disposats a assumir els efectes que pugui comportar l’actuació del diari en relació amb el referèndum de l’1 d’octubre”, afegeixen.

En el darrer paràgraf, expressen als seus lectors que volen ser “allà on ens voleu vosaltres. Al vostre costat, assumint riscos, denunciant les injustícies i els atropellaments, i mantenint-nos crítics i vigilants amb els poders”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides