Trapero ordena als Mossos complir les instruccions contra l’1-O

El major els trasllada les indicacions de la Fiscalia
Forn i Trapero
Forn i Trapero

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha traslladat als seus subordinats les instruccions que va rebre de la Fiscalia per impedir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, que va ser convocat pel Govern de la Generalitat però suspès cautelarment pel Tribunal Constitucional.

Trapero ha enviat una circular per comunicar als Mossos la seva obligació, que comporta retirar urnes, paperetes, manuals i material divers de l’1-O, tot sol·licitant l’enviament d’informes als serveis d’informació, que s’encarregaran de remetre’ls a la Fiscalia corresponent. En concret, han d’actuar contra actes executats “per autoritats, funcionaris públics o per particulars en connivència amb els anteriors” que siguin “indiciaris de desobediència, prevaricació i malversació“.

La Fiscalia va ordenar a Trapero, com també als responsables de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional a Catalunya, que difongués l’ordre en un termini màxim de 24 hores, que s’exhauria aquest dimecres al matí. Els Mossos d’Esquadra “farem el que fem sempre amb requeriments judicials”, ha explicat una font de la policia catalana a Europa Press.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides