El TC suspèn la llei de transitorietat

La norma clau en la desconnexió amb Espanya va ser aprovada divendres
tc
tc

El Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment aquest dimarts la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República catalana, que va aprovar el Parlament de Catalunya divendres passat amb els vots de Junts pel Sí i la CUP.

Es tracta de la norma clau de la desconnexió amb Espanya, ja que pretén trencar amb el règim constitucional del 1978 en cas que guanyi el sí en el referèndum convocat el pròxim 1 d’octubre, substituint la Carta Magna espanyola, i regula la transició cap a un Estat català independent.

La suspensió es produeix com a resultat de l’admissió a tràmit del recurs d’inconstitucionalitat que va presentar el govern espanyol, i s’afegeix a la que afecta la llei del referèndum i al decret de convocatòria de l’1-O.

El president Carles Puigdemont ha afirmat que tirarà endavant amb l’aplicació d’aquesta llei, tot i la suspensió, si la independència és l’opció guanyadora el pròxim 1 d’octubre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides