Endesa desconnecta David Madí

L'elèctrica suprimeix els consells assessors territorials, inclòs el que presidia l'exmà dreta d'Artur Mas
david madi

El consell d’administració d’Endesa ha decidit aquest dilluns suprimir els seus consells assessors territorials, una mesura que té com a conseqüència a Catalunya el fet de prescindir de David Madí, qui va ser responsable d’estratègia de Convergència i és cervell a l’ombra del procés sobiranista.

Madí presidia el consell assessor de la companya a Catalunya des del 2011, just després d’haver ajudat Mas a arribar a la presidència de la Generalitat. Des d’aleshores havia deixat formalment l’activitat política.

En la línia de Telefónica, la decisió de la companyia elèctrica, revela El Confidencial, desmantella la política del clientelisme, basada en l’establiment de consells per assolir influència en diversos territoris mitjançant fitxatges de figures de l’òrbita política, cas de Madí, i sindical.

Segons la mateixa informació, els motius per acabar amb aquests consells són dos. D’una banda, l’escassa influència que van demostrar tenir quan el govern espanyol va aplicar la tisorada a la prima de les renovables. I d’una altra, la mala fama que tenen les portes giratòries.

Així mateix, quant a Madí, El Confidencial també destaca que la tensió entre els governs d’Espanya i Catalunya en el marc del procés sobiranista han incrementat la incomoditat d’Endesa, que també ha tingut altres processistes en nòmina del seu consell català, com ara l’actual diputat de JxSí Germà Bel, Carles Sumarroca (Comsa Emte) i Imma Tubella.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari