Batlle plega com a cap dels Mossos

L'arribada de Forn com a conseller amenaçava la seva continuïtat
batlle rtve
batlle rtve

Albert Batlle ha presentat la seva dimissió com a director dels Mossos d’Esquadra aquest dilluns, ha avançat EFE citant fonts policials. Plega dos mesos i mig abans de l’1 d’octubre, la data que el govern de la Generalitat ha anunciat que preveu celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya.

El moment polític actual, marcat per canvis efectuats a l’executiu pel president Carles Puigdemont, molt particularment la substitució de l’anterior conseller d’Interior, Jordi Jané, per Joaquim Forn, amenaçava la continuïtat de Batlle. Fa uns mesos, aquest exalt càrrec socialista a Barcelona i al govern tripartit va dir que els Mossos serien neutrals i imparcials políticament, i que els seus agents han de complir la llei. És més: va donar a entendre que si ho demana un jutge, detindrien la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o el mateix Puigdemont.

En declaracions a RAC1, el conseller Forn havia deixat en suspens la continuïtat de Batlle i havia demanat temps per analitzar cada cas amb relació a possibles relleus.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari