Acusen Johnson & Johnson de vendre pròtesis sabent que eren defectuoses

Alguns dels centenars de catalans que en porten ja han anat als jutjats
alstom
alstom

Un advocat de Barcelona, Emilio Ortiz, ha destapat el contingut de documents que poden comprometre la multinacional Johnson & Johnson. Segons informa l’ACN, l’empresa, fins ara absolta o condemnada cas per cas d’acusacions de vendre pròtesis defectuoses, estava al cas de la dubtosa fiabilitat de determinades peces.

Aquesta informació afegeix que es tracta de documents interns procedents dels EUA, i recull el testimoni d’Ortiz, segons el qual Johnson & Johnson dissenyava pròtesis que es desgastaven més ràpidament perquè estaven fetes amb metalls diferents. Així mateix, algunes de les partícules que se’n desprenien eren de materials pesants potencialment cancerígens, com el crom i el cobalt.

L’ACN, citant documents interns corresponents als anys 2006 i 2007, també assenyala que l’empresa coneixia els problemes generats per les seves pròtesis almenys tres anys abans de començar a retirar-les el 2010, quan Johnson & Johnson diu que va conèixer els problemes. Ortiz xifra en centenars els pacients catalans amb aquestes pròtesis, alguns dels quals ja han dut el seu cas als jutjats, i calcula que són entre 1.700 i 3.000 a Espanya, 40.000 a tota Europa i fins a 90.000 en total.

L’Hospital Clínic de Barcelona, el Parc Taulí de Sabadell i el Verge de la Cinta de Tortosa són alguns dels centres que van implantar aquestes peces, segons l’ACN, que afegeix que n’hi ha que han estat retirades per alguns centres privats en operacions pagades per la multinacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides