Salta la direcció de la Taula del Tercer Sector

Una junta provisional governarà l'ens fins a les noves eleccions de l'octubre
departament justicia
departament justicia

L’assemblea de la Taula del Tercer Sector, que agrupa més de 3.000 entitats socials, va fer dimitir ahir en una assemblea que es va allargar durant més de cinc hores a la direcció encapçalada per Oriol Illa.

Illa presidia l’ens des del juliol del 2015 i tenia mandat fins a l’estiu de l’any que ve, però a principis d’aquest juny set federacions de les tretze que formen la junta van enviar una carta al president en la que li demanaven la dimissió en considerar que llla era excessivament proper al Govern independentista de Carles Puigdemont.

Ahir es va comunicar en l’assemblea que “la junta directiva actual ha acceptat dimitir, en un acte de generositat, per permetre aquest consens”. Ara, i fins a les eleccions d’octubre la direcció provisional estarà capitanejada per Enric Molist (Creu Roja) i comptarà amb representants de Càritas Catalunya, Fundesplai, la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer i Salut Mental Catalunya.

Les federacions crítiques amb Illa són la Federació Catalana del Voluntariat, Discapacitat Intel·lectual Catalunya (Dincat), Entitats Catalanes d’Acció Social (Ecas), Fundació Pere Tarrés, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi), Cooperatives d’Iniciativa Social i Moviment Associatiu de la Discapacitat Física (ECOM).

Aquestes entitats van argumentar “pèrdua de confiança” amb Oriol Illa, afiliat a ERC, a qui van acusar de no fer efectiu el que s’aprovava a la junta, però també de posicionar-se públicament fora del marc dels acords de la direcció.

Oriol Illa va ser cap de gabinet de l’exvicepresident republicà, Josep-Lluís Carod-Rovira, i va anar com a número catorze en la llista municipal d’ERC el 2015 per Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides