Mauricio Casals, imputat en el marro de Pérez Dolset

Anticorrupció sospita que el president de 'La Razón' ha participat en una trama que desviava ajuts públics
mauricio casals
mauricio casals

L’empresari Javier Pérez Dolset ha estat detingut en el marc de l’operació Hanta, desplegada aquest dijous per l’Audiència Nacional i la UDEF contra una presumpta trama de frau amb ajuts públics.

Es tracta d’una actuació iniciada arran d’una querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció, que havia investigat la insolvència i les suposades irregularitats del grup tecnològic Zed, liderat fins fa poc per Pérez Dolset. S’investiguen delictes de frau en subvencions, insolvència punible, falsedat documental i tràfic d’influències presumptament comesos entre les acaballes de l’etapa de govern de José Luis Rodríguez Zapatero i el primer mandat de Mariano Rajoy.

Entre els imputats destaca Mauricio Casals, home fort de Planeta i president del diari La Razón, així com vicepresident d’Atresmedia, que va ser imputat enguany per la presumpta comissió d’un delicte de coaccions (contra la presidenta madrilenya Cristina Cifuentes) i obstrucció a la Justícia, i va ser desimputat després de declarar, el mateix que el director del diari, Paco Marhuenda.

En aquest cas, que novament posa de manifest les connexions de Casals al més alt nivell, la Fiscalia sospita que aquest executiu va cometre un delicte de tràfic d’influències emprant contactes seus al Govern espanyol, sobretot al Ministeri d’Indústria, per afavorir Pérez Dolset, detingut per insolvència punible, mitjançant l’atorgament de subvencions i préstecs públics. Aquests diners eren desviats a altres empreses i, segons fonts de la investigació referides per El País, més de dos milions d’euros van regar La Razón en forma d’acords fraudulents de publicitat i col·laboració.

Fonts del cas citades per Vozpópuli xifren l’import del frau en 67 milions d’euros. El mateix diari explica que agents de la UDEF han visitat la seu de La Razón per obtenir informació del despatx de Casals.

El cas té, fins i tot, una ramificació russa: s’investiguen suposats pagaments de suborns a persones de l’entorn del president de Rússia, Vladimir Putin, en concret al fill d’un dels seus ministres. Els investigadors, segons fonts del cas, han rebut el suport de la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC) i de l’FBI.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari