Compte enrere perquè la Generalitat entregui les peces de Sixena

La jutge adverteix que si arriba la data límit i no s'ha fet el trasllat hauràn d'actuar els tribunals
Título de la imagen
Título de la imagen

La magistrada del Jutjat de Primera Instància número 1 d’Osca ha emès una interlocutòria on assegura que s’ha reprès l’execució de la sentència de l’abril del 2015, sobre la nul·litat de les vendes dels béns artístics del Monestir de Sixena, a Hosca, en el qual ordena a la Generalitat la entrega de les obres a l’Aragó abans del 25 de juliol.

La Generalitat té fins a la data límit per explicar al Govern de l’Aragó com durà a terme el trasllat de les 44 peces que romanen al Museu de Lleida i a quina hora les lliurarà. Tot això, amb la finalitat que “l’executiu aragonès adopti les mesures necessàries” perquè el procés pugui ser controlat pels tècnics del Govern de l’Aragó.

La magistrada ha advertit al Govern català que si arriba aquesta data i els béns no s’han tornat, “es deduirà testimoni per desobediència” perquè els tribunals de justícia actuïn “conforme a dret“.

En aquest sentit, l’advocat de l’Ajuntament de Sixena, Jorge Español, ha assegurat que si no es compleix el mandat, el Govern català cometrà un delicte de desobediència a l’autoritat judicial. Davant d'”aquest segon i terminant requeriment es presentarà en termini el pla de transport de les peces”, perquè en cas contrari “no quedaria més remei que enviar-hi la Brigada de Patrimoni Històric de la Policia Judicial” perquè es confisquin de les peces i es traslladin en un camió especialitzat al monestir de Sixena.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari