El judici contra el Crític comença el 27 de juny

Els Sumarroca demanen una indemnització de 405.000 euros per un article que contenia dades públiques
Título de la imagen
Título de la imagen

El proper 27 de juny se celebrarà al Jutjat de Primera Instància núm. 27 de Barcelona el judici contra el diari Crític, arran de la demanda de l’empresa Teyco, actualment anomenada Top Proyectos y Contratas.

L’empresa Teyco, propietat de la família Sumarroca, va demandar per danys a l’honor a aquest mitjà per un article publicat el 2015 del periodista Marc Font, en què, basant-se en documentació oficial de la Generalitat, s’assenyalava que el govern català havia fet adjudicacions per uns 30 milions d’euros a l’empresa dels Sumarroca, malgrat els seus vincles amb la trama del 3%.

Els Sumarroca demanen contra aquesta publicació electrònica una indemnització de 405.000 euros, una despesa que serà difícil d’afrontar pel Crític, perquè triplica el pressupost anual d’aquest mitjà. Per aquest motiu, el diari sol·licita la desestimació de la demanda i que la família Sumarroca es faci càrrec dels costos derivats del procediment.

Per fer front a aquesta situació, Crític ha fet una crida als seus lectors perquè els ajudin a pagar les despeses judicials, ja que els ingressos dels subscriptors suposen el 40% del seu pressupost i són “la millor garantia davant les pressions“. “Com més subscriptors tinguem, més capacitat tindrem de fer un periodisme sense pors ni condicionants”, apunta el diari.

Des del Col·lectiu Ronda, que ha assumit la defensa d’aquest mitjà, afirmen que la demanda respon únicament a l’estratègia de Teyco de posar “pals a les rodes” al correcte desenvolupament de la feina periodística.

Carme Herranz, advocada de Crític, recorda que tota la informació que es va publicar en aquell article és detallada, veraç i, a més a més, pública, perquè es va elaborar amb dades de contractació pública disponibles al portal de Transparència de la Generalitat. Per aquest motiu Crític sol·licita la desestimació de la demanda, ja que la informació publicada és absolutament veraç.

En un principi, el judici s’havia de celebrar el passat 25 d’abril, però es va suspendre en el darrer moment per una malaltia de l’advocat de Teyco.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari