Gordó deixa el PDEcat però no l’escó

L'exconseller de Justícia diu que la seva decisió és "una declaració d'intencions polítiques"
Germà Gordó
Germà Gordó

La tensió entre Germà Gordó i la cúpula del PDEcat ha acabat, de moment, amb la renúncia d’aquest diputat al partit, però no a l’escó. Així doncs, l’exconseller de Justícia del darrer govern d’Artur Mas deixa el grup parlamentari de Junts pel Sí i esdevé diputat no adscrit.

El PDEcat va demanar-li que plegués com a president de la Comissió de Justícia i també ha volgut que renunciés a l’escó perquè la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va iniciar una investigació sobre ell pel presumpte finançament irregular de Convergència.

L’acte judicial que anunciava l’obertura de diligències atribuïa a l’exconseller la presumpta comissió de delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics, entre altres, vinculats al cas del 3%.

La reacció de Gordó
Aquest dimarts, Gordó ha explicat al seu web que “vaig acordar amb la direcció del partit un comunicat que -per evitar que algú malèvolament pogués considerar que la situació perjudicava el Procés- implicava deixar la presidència de la Comissió de Justícia alhora que continuava com a diputat de JxS”. “Hores més tard, amb les declaracions de la Coordinadora General del PDeCAT, es va produir un punt d’inflexió que de manera evident ha portat a una situació de pèrdua de confiança mútua”, ha manifestat sobre les declaracions de Marta Pascal, que exhortaven Gordó a deixar l’escó.

“Em resulta incomprensible aquest canvi de criteri. I més ara que el Grup Parlamentari del que formo part està treballant en una reforma en la qual sigui l’apertura de judici oral –i no una investigació- allò que marqui el moment processal que faci que els diputats hagin de deixar d’exercir les seves funcions (que no pas l’acta de Diputat). I que per contra, a mi se’m demani que abandoni la meva condició de Diputat ara, en aquest moment inicial, quan evidentment no es parla d’apertura de judici oral”, expressa Gordó.

“Això també xoca, d’altra banda, amb la situació d’investigats en la qual es troben altres electes del meu partit, als quals no se’ls qüestiona –i hi estic plenament d’acord- que continuïn desenvolupant el seu càrrec”, lamenta.

Declaració d’intencions
Sobre el fet de mantenir-se com a diputat no adscrit, defensa la decisió “en el sentit que m’ha demandat la Plataforma Nova Convergència i després d’haver-ho parlat amb alguns dirigents del partit i alguns companys d’escó”, i anuncia que “a més de posar fi al conflicte referit amb la direcció del PDeCAT, és una declaració d’intencions polítiques“. Per últim, allarga la mà a col·laborar amb el PDEcat i matisa que la seva decisió no va “contra ningú”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari