El Barça deixa estar l’acció contra Laporta

Bartomeu anuncia que no recorrerà al Tribunal Suprem
bartomeu laporta
bartomeu laporta

El FC Barcelona ha decidit no continuar amb l’acció de responsabilitat contra l’expresident del club Joan Laporta. L’Audiència de Barcelona va desestimar la setmana passada el recurs del Barça sobre l’acció de responsabilitat, que confirmava l’exoneració de Laporta i quatre directius seus perquè entenia que havien acabat el mandat amb guanys i no -com sostenia la directiva de Sandro Rosell- amb pèrdues, i ara el president del Barça Josep Maria Bartomeu ha anunciat que no recorrerà aquesta darrera decisió al Tribunal Suprem.

“No comparteixo moltes de les anàlisis de les últimes hores, qualificant de bons i dolents uns i altres”, ha declarat, tot afegint que la sentència de l’Audiència de Barcelona “confirma que el mandat del 2003 al 2010 va acabar amb pèrdues”. “La temporada 2009-10 es va tancar amb més de 79 milions d’euros de pèrdues”, sosté. El club ha destacat que s’ha desestimat el recurs dels exdirectius i que no ha hagut de pagar les costes judicials.

Per la seva part, Laporta ha manifestat a Twitter: “La sentència deixa ben clar que vam tenir beneficis i és una vergonya que Bartomeu segueixi mentint i tingui tan mal perdre”. Un dels directius contra els quals es dirigia l’acció de responsabilitat, Xavier Sala-i-Martin, ha dit que Bartomeu “estava mentint” durant la intervenció del president del Barça a El Club de la Mitjanit (Esport3), i no descarta plantejar una demanda per danys i perjudicis. Laporta, per la seva part, ha demanat la dimissió de Bartomeu.

Els magistrats troben “inadmissible” que el Barça passés de reclamar l’assumpció mancomunada per part de tots els directius de les suposades pèrdues (47,6 milions d’euros) a dirigir la seva exigència contra només cinc d’aquests: “en desistir de la demanda contra tots els directius del Barça, menys els presents, ha assumit que aquests directius per la seva gestió no van causar cap pèrdua econòmica acreditada al club, que és el que va concloure la sentència de primera instància”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari