Pujol demana mobilitzacions per fer front a l'”amenaça” de l’Estat

Alerta de que el país "tornaria a molt temps enrere" i s'enfrontaria a un procés de "residualització"
Título de la imagen
Título de la imagen

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha explicat a través del seu blog que Catalunya està “amenaçada” per una “proposta lenta de dissolució” i ha demanat que es mobilitzin tots “els actius morals i econòmics, culturals i tècnics, socials i polítics per superar aquesta situació”. Pujol creu que si no podem superar aquesta amenaça “tornaríem a molt temps enrere. Correríem un risc greu de residualització de Catalunya“.

“La confrontació que hi ha ara és molt forta i com clarament se’ns dona a entendre significaria una gran reculada per al nostre país i per a la nostra societat”, explica l’expresident, que considera que Catalunya viu un temps d’incertesa pel “creixent distanciament” amb la resta de l’Estat.

Tot i això, l’exMolt Honorable veu el futur amb “esperança”. Explica que, Catalunya ha sabut salvar “la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra identitat”, després de “dècades de política hostil. Finalment, Pujol ha destacat el bon nivell cultural i artístic que hi ha al territori, així com els progressos científics i tecnològics dels catalans.

El text va ser escrit el passat 20 d’abril, però s’ha publicat aquest divendres a través de l’Associació Serviol, una associació presidida pel mateix Pujol, que té com a finalitat el “foment del pensament i el coneixement de la societat catalana”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari