Rajoy diu no, per carta, a Puigdemont

El president del Govern central reclama diàleg dins del marc de la llei
Título de la imagen
Título de la imagen

Ni 24 hores ha trigat el president del Govern central, Mariano Rajoy, ha respost també per carta a la missiva que li va enviar ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la que li demanava asseure’s a la taula per pactar les condicions d’un referèndum independentista.

Mariano Rajoy li diu a Puigdemont que no al referèndum entre altres coses perquè el considera il·legal, però sí que li ofereix diàleg dins de la llei. El president espanyol diu defensar els drets de tots els espanyols, “també dels catalans”.

El president del Govern central també torna a convidar al president de la Generalitat a què defensi els seus postulats al Congrés dels Diputats, i a què proposi una reforma de la Constitució per a fer-los viables.

Rajoy ha aprofitat l’ocasió per denunciar a Puigdemont que estigui preparant “un conjunt d’iniciatives legals que suposen la liquidació absoluta del nostre ordre constitucional”, i afegeix que no entrarà en “una negociació a esquena de les veritables vies democràtiques i de la llei”.

El president del Govern central aprofita per tornar-li a dir a Puigdemont que té la voluntat “plena i sincera” de dialogar i d’arribar a acords amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, com també “amb qualsevol altre govern autonòmic”.

Ara bé, Mariano Rajoy insisteix en què “aquesta voluntat d’entesa té com a únic límit el respecte a la sobirania nacional i l’Estat de Dret que regeix al nostre país”. Per aquestes raons Rajoy defensa la “impossibilitat de formar part del que proposa” i “la impossibilitat que el seu Govern plantegi tan greu amenaça a la convivència i l’ordre constitucional”.

En una piulada, Rajoy concreta la seva resposta dient que “la meva resposta a la carta del president de la Generalitat. Diàleg en la llei i defensa dels drets de tots els espanyols. MR”.

El president Rajoy acaba la seva carta al president Puigdemont demanant-li de “recuperar els plantejaments” que “s’ajustin al comú marc de convivència” i que no creïn “frustració” o “desavinença”, i donin respostes a les “necessitats reals dels catalans”.

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari