La Fiscalia acusa quatre membres de la PAHC Bages de pertinença a grup criminal

Demana nou mesos de presó per tacar caixers amb pintura fa tres anys
bbva manresa pahc
bbva manresa pahc

Quatre membres de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages aniran a judici el pròxim 29 de maig per haver tacat amb puntura, el març del 2014, diversos caixers del BBVA. El fet més destacat rau en la petició del fiscal, que demana nou mesos de presó per a aquests activistes, perquè no només els acusa d’un delicte de danys, sinó que també els atribueix un delicte de pertinença a grup criminal.

El Ministeri Públic sosté aquesta darrera acusació amb el fet que els encausats van actuar “de manera conjunta i coordinada” i juntament amb “altres persones no identificades, en nom d’un col·lectiu”, referint-se, sense citar-lo, a la PAHC Bages, publica Regió7.

Així mateix, la Fiscalia planteja que els encausats hagin de pagar multes de 6.600 euros a 7.200 euros, així com els gairebé 4.000 euros en desperfectes calculats pel BBVA. Aquesta darrera xifra, això sí, és provisional, ja que algunes estimacions de danys estan pendents d’efectuar, afegeix la mateixa informació.

“Si aturar desnonaments, obrir escoles, garantir el dret a l’habitatge i lluitar contra la màfia és criminal, que algú ens expliqui que és el BBVA”, ha expressat la PAHC Bages a Twitter. “Seria per riure una mica, si no fos veritat…”, ha ironitzat sobre el fet que acusin els seus activistes d’integrar una organització criminal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides