Recollits 100.000 euros per pagar les multes del procés

La caixa de solidaritat de l'ANC i Òmnium ja ha abonat les sancions d'Homs i Rigau
Título de la imagen
Título de la imagen

En una setmana, la caixa de solidaritat de l’ANC i Òmnium Cultural ja ha recollit 100.000 euros amb l’objectiu de pagar les multes imposades pels tribunals a persones físiques per la seva activitat en el desenvolupament del procés independentista.

De moment, amb els diners d’aquesta caixa ja s’han pagat les multes de Francesc Homs i d’Irene Rigau, de 30.000 i 24.000 euros respectivament, que se’ls hi van imposar per la seva participació en l’organització de la consulta del 9N, segons El Nacional.

Aquesta caixa de resistència que es va obrir, segons els seus organitzadors, per “fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés cap a la independència” també estudia pagar les multes imposades a Artur Mas i Joana Ortega.

El compte es va inaugurar dilluns de la setmana passada i està controlat per l’ANC i Òmnium, però també està supervisat pels expresidents del Parlament, Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert com a auditors externs i independents.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, va dir en el seu moment que l’objectiu de la caixa és “demostrar que els crits de ‘no esteu sols’ no són en va”, mentre que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va assegurar que “la caixa té la vocació de demostrar que això ho vam començar junts i ho acabarem junts”.

Es dóna la circumstància que no només han rebut multes alguns representants del procés a títol personal. El 9 de febrer l’Estat va embargar prop de 250.000 euros a l’ANC, perquè hi havia un ús inadequat de dades personals per dur a terme la gigaenquesta l’any 2014. I el 10 de febrer, Òmnium Cultural va rebre una multa de 240.000 euros de part de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades pel mateix motiu, la gigaenquesta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides