Escorcoll a Iberdrola

Anticorrupció atribueix al gegant energètic 20 ME de guanys manipulant preus
iberdrola bilbao
iberdrola bilbao

La Fiscalia Anticorrupció ha acusat Iberdrola de l’obtenció d’un lucre il·lícit de 20 milions d’euros mitjançant la manipulació del preu de la llum. Aquest gegant energètic, que nega tota manipulació fraudulenta, hauria sucat amb l’alteració dels preus durant l’onada de fred de l’hivern del 2013.

Segons difon Europa Press citant fonts judicials, les seus d’Iberdrola a Madrid i Bilbao han estat escorcollades per la Guàrdia Civil aquest dimecres per ordre de l’Audiència Nacional, que ha acceptat la denúncia penal d’Anticorrupció.

Aquesta denúncia per la suposada comissió d’un delicte contra el mercat i els consumidors es dirigeix contra els directius i càrrecs d’Iberdrola Generación responsables del que la Fiscalia descriu com “una pujada artificial del preu de l’energia elèctrica” entre el 30 de novembre i el 23 de desembre del 2013.

Per la seva part, Iberdrola defensa que el seu comportament va ser “racional i legítim”, i que Competència, que va imposar una multa de 25 milions d’euros a la companyia pel mateix fet, va interpretar incorrectament aquest cas. Arran del mullader generat per la suposada manipulació de preus, el Govern de Mariano Rajoy va modificar el sistema de fixació dels preus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides