Un milió d’euros de multes contra Gas Natural i Endesa

L'Agència Catalana de Consum ha obert 108 expedients sancionadors, als que les companyies han presentat un recurs
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres, l’Agència Catalana de Consum ha sancionat a Gas Natural i Endesa amb un milió d’euros, per haver tallat el subministrament de llum o gas a 108 famílies de Catalunya en situació de pobresa energètica, des de finals del 2015, quan van entrar en vigor la llei 24/2015, fins al 31 de març del 2017.

Concretament, l’organisme ha sancionat a les elèctriques amb una multa de 10.000 euros per cada cas. La directora de l’Agència Catalana de Consum, Montserrat Ribera, ha indicat que en gairebé el 95% dels casos són els mateixos serveis socials els que denuncien la situació a Consum i avisen que s’ha tallat el subministrament sense haver realitzat un informe previ.

La Llei de Pobresa Energètica diu que abans de fer qualsevol tall del subministrament, l’empresa “ha d’adreçar-se al servei social del municipi de l’afectat per sol·licitar un informe que acrediti si la persona es troba o no dins d’una situació de risc d’exclusió residencial”. En cas afirmatiu, si la persona o la família es troba en situació de risc,no se li pot tallar el subministrament“.

De moment, Gas Natural i Endesa no han pagat la multa, perquè han recorregut els expedients sancionadors amb un recurs d’alçada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides