Els fiscals del 3% volen que l’Audiència Nacional assumeixi el cas

Grinda i Bermejo, als quals Manuel Moix ha decidit apartar, ho plantegen al Consell Fiscal
manuel moix
manuel moix

José Grinda i Fernando Bermejo, els fiscals del cas del 3%, volen que aquest afer de presumpte finançament il·legal de Convergència passi del jutjat del Vendrell a l’Audiència Nacional. Segons publica La Vanguardia, com a conclusió de les darreres actuacions consideren que el cas s’ha d’investigar des de Madrid, independentment de si ells segueixen o no com a fiscals.

Manuel Moix, el controvertit nou cap de la Fiscalia Anticorrupció, va decidir apartar-los a tots dos de l’afer del 3% adduint el principi de territorialitat i una millor operativitat, donat que havien de viatjar des de Madrid, de manera que es va anunciar que el cas passava a mans de dos fiscals que operen a Catalunya, Fernando Maldonado i Teresa Duerto.

Segons la mateixa informació, Grinda i Bermejo plantejaran la seva petició en la reunió d’aquest dimecres del Consell Fiscal, on es tractaran les fortes discrepàncies generades per les decisions de Moix, considerat un home proper al PP (Eduardo Zaplana i Ignacio González es van alegrar del seu nomenament), que han causat la indignació dels fiscals anticorrupció.

En qualsevol cas, l’aprovació de la sol·licitud depèn de Moix. Grinda i Bermejo, segons ha avançat La Vanguardia, sustenten la seva postura en el fet que el cas del 3% empaita delictes que són competència de l’Audiència Nacional. El mateix diari, citant fonts d’Anticorrupció, no veu probable que Moix s’hi oposi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides