Un punt sense trobada a Andorra

Els treballadors del centre comercial lauredià es concentren en demanda d'una parada d'autobús i a favor d'una rotonda que faciliti la seva mobilitat
Concentració de treballadors del Punt de Trobada
Concentració de treballadors del Punt de Trobada

Coincidint amb la diada de l’1 de maig, els treballadors del centre comercial del Punt de Trobada de Sant Julià de Lòria a Andorra s’han concentrat a primera hora del matí a les portes de l’establiment per exigir al Govern que faci una rotonda que faciliti la seva entrada i sortida, així com una parada d’autobús per poder accedir-hi tant des de la Seu d’Urgell com des d’Andorra.

 

A finals de l’any passat la línia de transports públic urbà, L1, que uneix Sant Julià i Escaldes-Engordany, va deixar de tenir parada a l’alçada de la superfície comercial després dels canvis que es van introduir en aquella zona i que passen per l’habilitació de quatre carrils de circulació i eliminació dels girs a l’esquerra. Un fet que obligava a anar a girar a la rotonda de la depuradora sud, una possibilitat que el govern va descartar al·legant que es tracta d’un tram en què es produeixen freqüents retencions i allarga el circuit. Un servei que ara conclou al centre comercial River.

 

Actualment els empleats del Punt de Trobada que fan servir aquest mitjà de transport per desplacar-se fins al seu lloc de feina no tenen més alternativa que arribar en vehicle particular o anar caminant des del final de l’itinerari de la línia L1.

 

La concentració d’avui es pot fins i tot repetir-se demà i dimecres. El dijous representants dels treballadors tenen prevista una reunió amb el cap de Govern,Toni Martí, per intentar trobar una solució perquè les persones que vulguin anar en transport públic al lloc de treball ho puguin fer. Es dóna la circumstància que la majoria dels empleats que formen part de la plantilla són persones que, per la seva condició d’estrangers, no tenen el dret al vot al país dels Pirineus. Fins al moment, s’han recollit més de 12.000 signatures en una campanya a favor de la restitució de la parada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides