Lluís Llach carrega ara contra la CUP

El diputat de Junts pel Sí acusa la formació antisistema de posar en perill el procés
Título de la imagen
Título de la imagen

Lluís Llach, diputat de Junts pel Si al Parlament, ha denunciat que la CUP va concórrer a les darreres eleccions “amb tots els principis indemnes”, mentre que la seva coalició Junts pel Sí, formada per l’antiga Convergència i “allò que quedava d’Unió”, ERC i els independents s’hi van presentar “fent renúncies descomunals a la nostra ideologia”.

Llach ha ironitzat que en l’actual conjuntura policia a Catalunya a JxSí són conscients que els cal prendre “tranquimazins” per arribar a pactes parlamentaris. Però ha volgut llençar la “crítica més gran” a la CUP en considerar que “les esquerres radicals han d’entendre que el pal de paller de la independència el porta JxSí, i que la coacció té uns límits”, per acabar afegint que “i si no els acceptes, pots parar el funcionament”, en clara referència al procés independentista.

Es dóna el cas que al setembre del 2015 en una entrevista a RAC1, Lluís Llach va declarar que “sóc mig de la CUP”, per afegir que “però aquí (Junts pel Sí) és on em sembla que sóc més rendible”. Llach confiava en aquell moment que la “funcionalitat pràctica” de les dues llistes seria “molt positiva”.

El cantautor i ara diputat de JxSí ha fet aquestes declaracions, aquest dimarts, en el decurs del #BirresCrítiques, organitzades per El Crític a Girona. En aquest context Llach ha volgut treure ferro a les declaracions que va fer en les que amenaçava els funcionaris que no acatessin la llei de transitorietat jurídica, dient que “últimament dius una cosa i brr, brr, brr!”.

Llach també va afirmar que en el cas que guanyés el Sí en un referèndum independentista, el Parlament no es dissoldria automàticament i que continuaria treballant per implementar la independència, “i serà aleshores quan entre tots haurem de decidir el país que volem”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides