Marine Le pen arrasa a la Catalunya Nord

El partit ultra nacionalista supera en gairebé deu punts a la formació de Jean-Luc Mélenchon
Marine Le Pen
Marine Le Pen

El Front Nacional, capitanejat per Marine Le pen ha aconseguit el 30% dels vots a la Catalunya Nord. En segona posició ha quedat la formació política d’esquerres de Jean-Luc Mélenchon, amb un 21% dels vots. Per darrere se situa el candidat que acabarà disputant la presidència amb Le pen, l’exministre d’Economia francès, Emmanuel Macron, amb un 18,46% dels vots. En quarta posició ha quedat el candidat de la dreta tradicional, François Fillon, amb un 17,49% dels vots, i molt més lluny ha quedat el candidat socialista, Benoît Hamon, amb un 6% dels vots. La participació a la Catalunya Nord s’ha situat en aquesta primera volta de les eleccions presidencials franceses en el 78,74%.

Per municipis, el del Rosselló i del Capcir han votat majoritàriament a Le Pen. En canvi, Mélenchon ha obtingut més suports les comarques de la Cerdanya, Vallespir i el Conflent. Per la seva banda, Macron ha guanyat en alguns municipis, principalment de la Cerdanya. A Perpinyà, Le Pen ha tingut el 25,86% dels sufragis, mentre que en segon lloc ha estat Mélenchon amb el 19,72%.

Es dóna la circumstància que en la primera volta de les passades eleccions presidencials, celebrades el 2012, a la Catalunya Nord va guanyar el candidat socialista, François Hollande, que va obtenir el 25,96% dels vots, molt a prop va quedar el candidat conservador, Nicolas Sarkozy, amb un 25,31% dels vots, Le pen va quedar en tercera posició amb un 24,34% i Mélenchon en quart lloc amb un 12,77%. En aquella primera volta la participació a la Catalunya Nord va ser del 81,8%.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari