Miquel Iceta: “un referèndum unilateral està condemnat al fracàs”

El líder del PSC diu que una consulta només pot ser vinculant si està recollida en el marc legal
Título de la imagen
Título de la imagen

El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta, ha afirmat que “un referèndum unilateral està condemnat al fracàs”, i que “no tenim la força per fer vinculant una cosa que senzillament no està recollida en l’ordenament legal”.

Miquel Iceta ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, on també ha recordat que “la legalitat és espanyola, i els organismes que apliquen les lleis són la fiscalia i els tribunals”, i que, per tant, “perquè un referèndum sigui vinculant, ha d’estar recollit en el marc legal o bé ha de ser reconegut internacionalment”.

El primer secretari del PSC ha defensat que la via federal és l’única que pot resoldre el bloqueig institucional entre la Generalitat i l’Estat, i h afirmat que el reconeixement en l’ordenament legal a una possible consulta independentista “no el tindrem ni ara ni al setembre”.

Iceta ha defensat “una reforma de la Constitució que suposi un acord majoritari” i ha dit que abans d’un referèndum d’autodeterminació s’hauria de fer una consulta sobre “un estat federal”, afegint que “per a mi sempre serà millor una via acordada que una via unilateral”.

El líder dels socialistes catalans ha destacat que cap estat s’ha posicionat a favor del referèndum independentista a Catalunya, i ha recordat l’aposta feta fa només uns dies per part dels EUA a favor de la unitat d’Espanya.

El primer secretari del PSC ha alertat que els preparatius del possible referèndum no estan “ni a la meitat de la meitat del que en aquestes alçades estàvem en referència a la consulta del 9-N”. I ha afegit que “ara tenen el neguit d’haver fixat una data, no voldria estar a la pell dels qui s’han marcat un objectiu inassolible”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari