El PDEcat marcarà perfil votant a la seva al Parlament

Instruccions internes orienten els diputats a trencar la disciplina de vot
marta pascal
marta pascal

L’enfortiment del perfil propi és un objectiu principal ara per ara del PDEcat fins al punt que el partit successor de Convergència, per diferenciar-se d’ERC, pot arribar a trencar la disciplina de vot de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya.

Una informació de La Vanguardia té coll avall futures desmarcades en aquest sentit basant-se en les instruccions que la direcció del partit, encapçalada per Marta Pascal i David Bonvehí, ha traslladat als diputats.

Segons aquesta notícia, les directrius pretenen evitar la confrontació amb ERC però deixar palès el posicionament propi del partit que lidera Artur Mas amb relació aquells afers no vinculats directament amb el programa electoral amb què Junts pel Sí va concórrer el 27-S i amb el procés sobiranista.

Encara que ja s’han produït trencaments de la disciplina de vot del tàndem anteriorment, en aquest cas el PDEcat sacrificarà l’aparença de cohesió per desempallegar-se de la imatge de debilitat i supeditació amb relació a ERC, un aliat amb millors perspectives electorals.

Així mateix, segons fonts del PDECat citades per El Periódico, en aquest context la unitat d’acció amb la CUP més enllà del vessant sobiranista és prescindible i no couen com abans vots divergents dels anticapitalistes com el de la reprovació al director de TV3, Vicent Sanchis.

En l’horitzó del PDEcat hi ha l’aprovació, el mes de maig, d’un manifest ideològic i una campanya pròpia a favor del sí en el referèndum.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari