Admesa la querella andorrana contra la policia patriòtica de Fernández Díaz

L'Institut de Drets Humans d'Andorra escomet els policies Martín Blas i Barroso
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

A la policia patriòtica, que va impulsar l’anterior ministre espanyol de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, se li estan acumulant els enemics als jutjats d’Andorra. La batllia -jutjat d’instrucció- que s’encarrega d’indagar sobre les suposades amenaces i coaccions rebudes per alts càrrecs de la Banca Privada d’Andorra (BPA) de part de policies espanyols ha admès a tràmit la querella presentada el gener per l’Institut de Drets Humans d’Andorra (IDHA) contra el comissari Marcelino Martín Blas i l’inspector Celestino Barroso.

Segons ha publicat aquesta setmana el digital andorrà Altaveu, es tracta d’una escomesa que segueix la línia argumental desplegada pels germans Cierco, màxims accionistes de la BPA, que controlaven l’entitat abans de la intervenció del Govern del Principat. D’aquesta manera, l’IDHA esdevé acusació popular en una causa emmarcada en l’anomenada operació Catalunya, per la qual aquesta institució també es considera afectada. Abans s’havien querellat els Cierco i els Pujol.

L’IDHA compareix en la causa, segons la mateixa informació, en defensa dels drets humans dels perjudicats, entre els quals els relacionats amb la llibertat, la seguretat i el patrimoni. Amb aquesta decisió, també sosté que contribueix a protegir la sobirania i la integritat de l’Estat andorrà.

Contracop dels Pujol
D’altra banda, la defensa de Jordi Pujol Ferrusola, fill primogènit de l’expresident de la Generalitat, està pressionant per afeblir el sumari del cas Pujol. Segons revela eldiario.es, els advocats no en tenen prou amb tombar les indagacions que afecten el famós pendrive que pretenia esgrimir la Policia, sinó que han demanat al jutge instructor, José de la Mata, que faci declarar el responsable de la UDEF en aquestes indagacions i que redueixi encara més els elements disponibles per investigar el que els informes del cas descriuen com una organització criminal familiar.

En concret, segons eldiario.es, els advocats Cristóbal Martell i Albert Carrillo volen aconseguir l’anul·lació de dos informes -al marge del pendrive-, i també neutralitzar els “objectes processals nous” que aquests informes i aquells basats en el pendrive han introduït en la causa. Si es fa cas de les seves pretensions, el contingut dels informes no podrà fonamentar acusacions ni les dades que contenen podran basar indagacions dels investigadors, afegeix la mateixa informació.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari