SOS de les residències d’avis a la Generalitat

La patronal ACRA alerta que les despeses creixen mentre que les tarifes públiques s'han estancat
video ACRA gent gran
video ACRA gent gran

Les tensions econòmiques entre la Generalitat i els seus proveïdors privats també afecten les residències per a la gent gran. Segons un informe de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), la principal patronal d’aquest sector, les despeses de les residències han pujat un 11% mentre que les tarifes públiques no s’han mogut des del 2009.

En aquest context, ACRA s’han reunit aquest mes de març amb representants de formacions parlamentàries per mirar de convèncer-los de la necessitat d’incrementar les tarifes. Consideren que, si no s’ajusten els preus a les despeses, perilla la situació econòmica d’aquests negocis, així com la qualitat del servei a la gent gran i les condicions laborals dels treballadors.

Segons ha explicat a El País la presidenta d’ACRA, Cintia Pascual, la congelació del preu que paga la Generalitat els genera una situació insuportable que afecta les empreses encarregades de les places públiques residencials i dels centres de dia. Afegeix que no acceptaran fórmules de baix cost ni empitjorar les ràtios, el nombre d’ancians per cada professional de l’assistència.

Pel que fa al Govern, malgrat l’increment de la partida pressupostària dedicada a dependència, Pascual assegura que no han assolit cap acord perquè els diuen que no hi ha més diners.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari