Mor una nena de 9 anys per meningitis a Sabadell

Ja són dos els menors que han mort a causa d'aquesta malaltia en menys de quinze dies a Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest divendres ha mort una nena de 9 anys a l’Hospital de Sabadell a causa d’una meningitis. En menys de quinze dies, ja són dos els menors que han mort per malaltia meningocòccia.

El Departament de Salut ha confirmat que la menor va ser ingressada la passada matinada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, després de presentar els símptomes. La nena, que presentava un quadre de meningococcèmia fulminant, va ser traslladada a l’UCI pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, on va morir poques hores després.

El departament de Salut està duent a terme el mateix procediment que va seguir el passat 19 de març, quan un nen de 3 anys també va morir com a conseqüència d’una meningitis d’evolució ràpida a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

S’ha començat a administrar profilaxi antibiòtica als familiars pròxims a la menor, així com als seus companys. Tanmateix, la Unitat de Vigilància Epidemiològica de l’àrea de la Catalunya Central s’ha desplaçat a l’escola on assistia la menor per dur a terme una reunió informativa amb els pares.

Ara per ara, Salut està realitzant proves de laboratori per confirmar que definitivament que es tracta d’un cas de meningitis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides