Nova tragèdia al Mediterrani

Proactiva Open Arms calcula que 200 immigrants s'han ofegat aquest dijous davant Líbia
Título de la imagen
Título de la imagen

L’ONG Proactiva Open Arms ha rescatat cinc cossos sense vida de les dues embarcacions que s’han enfonsat aquest dijous davant les costes de Líbia, l’oenegé calcula que a les dues embarcacions hi anaven uns 200 immigrants que intentaven arribar a les costes d’Europa.

La responsable de comunicació de l’oenegé, Laura Lanuza, ha dit a Reuter que es temen que tots els immigrants han mort ofegats, després d’haver recuperat els cinc cadàvers amb el vaixell ‘Golf Azzurro’, que tenen en aquesta zona, i no haver trobat cap supervivent.

Des de la Guàrdia Costiera italiana s’ha confirmat que el vaixell de Proactiva Open Arms seguirà a la zona per si hi ha noves trucades d’emergència, malgrat ser el cos de la policia costanera italiana els qui coordinen i participen en les tasques de rescat.

El Mediterrani és la principal via d’entrada dels immigrants sense documentació, des de l’acord entre la Unió Europea i Turquia per aturar el pas d’immigrants per territori turc.

Es calcula que des del 2016 han mort unes 5.000 persones ofegades al Mediterrani en el seu intent d’arribar a Europa, de les que al voltant de 550 haurien mort des de principi d’any.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari