Alerta laboral contra Iberpotash

La CGT denuncia que l'empresa minera té el futur de 1.000 treballadors penjant d'un fil
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

El sindicat CGT acusa l’empresa minera Iberpotash, sentenciada a pagar la neteja de la contaminació que ha produït al Bages, de no haver posat fil a l’agulla encara per incorporar els seus treballadors a les tasques de tractament de residus.

Segons ha alertat la CGT aquesta setmana, el pla per enfocar-hi la plantilla de la mina de Sallent segueix sense implementar-se i la situació, atribuïda a la passivitat de l’empresa (i també a la manca de solucions per part del Govern), té una línia vermella d’aquí a tres mesos: l’1 de juliol s’han d’acabar els abocaments de residus al Cogulló per ordre judicial.

La CGT retreu a la companyia minera que pel fet de no avançar en el condicionament de la mina i en la reassignació de tasques té penjant d’un fil 1.000 llocs de treball directes i fins a 4.000, sumant-hi els indirectes.

Els treballadors d’Iberpotash, propietat de la multinacional israeliana ICL, temen que el silenci sigui el preludi d’acomiadaments mitjançant ERO i ERTO i de xantatges als treballadors, un escenari que agreujaria la dura realitat laboral de la comarca. La CGT advoca perquè els puguin assumir feines respectuoses amb el territori i no es creu que l’empresa no sàpiga a hores d’ara què en farà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.