Holanda atura la ultradreta populista

El liberal Mark Rutte guanya les eleccions holandeses
Título de la imagen
Título de la imagen

El liberal Mark Rutte, del Partit per la Llibertat i la Democràcia (VVD), ha revalidat la seva victòria amb 33 escons dels 150 que té el Parlament holandès lluny dels 76 que necessita per formar govern, en les eleccions parlamentàries que s’han celebrat aquest dimecres a Holanda per elegir el nou Primer Ministre dels Països Baixos.

Després de la sorpresa del Brexit i la victòria de Donald Trump, la derrota de Geert Wilders del Partit per la Llibertat (PVV), ha marcat un punt d’inflexió pels populistes de la ultradreta europea. L’euroescèptic i islamòfob Wilders, també conegut com “el Trump holandès”, ha obtingut el 13% dels vots favorables, amb 20 escons, just per davant dels resultats que han obtingut els cristianodemòcrates (CDA) i els lliberals d’esquerres.

L’enfrontament amb Turquia ha marcat els darrers dies de la campanya electoral, arran de les declaracions que va fer el president turc, Recep Tayyip Erdogan, que va qualificar el país de “república bananera” i que Wilders li respongués defensant el tancament de fronteres.

Enguany, el Govern holandès ha decidit fer el recompte de vots manualment, per por a un atac cibernètic “davant el presumpte interès mostrat per països com Rússia”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari