Lleida retirarà, finalment, les plaques franquistes

El consistori ha enviat una carta informant els veïns que les retiraran si no manifesten el contrari
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros.
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

L’Ajuntament de Lleida ha tramès aquest dimarts una carta als propietaris d’edificis amb antigues plaques del Ministerio de la Vivienda on se’ls comunica que aquestes es retiraran pròximament. En total, a Lleida hi ha 340 edificis amb plaques franquistes, segons el cens del Memorial democràtic.

En aquesta carta, que adjunta un formulari perquè els veïns puguin comunicar si hi tenen cap inconvenient, la Paeria explica que “vol emprendre la retirada de les antigues plaques dels Habitatges de Protecció Oficial situades en edificis privats de la ciutat“, atenent la Llei 52/2007 de 26 de desembre de Memòria Històrica del Govern Central i a la Llei 3/2007, del 31 d’octubre, del Memorial Democràtic de la Generalitat, “i fer-ho de manera ordenada i evitant qualsevol situació de conflicte“. Tot això, amb la col·laboració de la Federació d’Associació de Veïns de Lleida (FAVLL).

Aquesta iniciativa arriba just una setmana després que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, animés als veïns a retirar les plaques franquistes amb “una escala i un tornavís“. En una entrevista a La Xarxa, el passat 7 de març, Ros va dir que “el propietari de l’habitatge, si la comunitat hi està d’acord, agafi una escala, pugi i amb un tornavís les treu. I per això no s’han de dedicar partides pressupostàries. Vull dir, qui sigui un veí de la vivenda que ho faci, el president de la comunitat o si es vol pagar un manyà i li facin fer. Que agafi una escala, la descaragoli i la tregui, així de senzill”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari