Artur Mas es fa esperar

Fonts properes a l'expresident neguen que s'estigui amagant després de la confessió de Millet i preveuen que parli quan acabin les declaracions del cas Palau
Artur Mas
Artur Mas

La primera reacció oficial del PDEcat a les explosives declaracions de Fèlix Millet en el judici del cas Palau es farà esperar. El partit successor de Convergència ha dit que el seu líder, l’expresident de la Generalitat Artur Mas, no farà cap valoració sobre les paraules de Millet fins que no hagin acabat les declaracions dels principals acusats en aquesta causa.

Fonts properes a Mas citades per l’ACN i TV3 asseguren que el seu president no s’està amagant, sinó que simplement esperarà al final de les compareixences per exposar públicament el posicionament de la formació. La coordinadora general del PDEcat, Marta Pascal, havia explicat fa uns dies en una entrevista a El Nacional que el PDEcat no té “cap problema amb el 3%”. En la mateixa línia s’ha expressat aquest dimecres en seu parlamentària el president Carles Puigdemont.

L’oposició, però, demana a Mas, que recentment s’ha tornat a perfilar com a possible candidat del seu partit a presidir la Generalitat, que doni la cara. Ciutadans ha registrat una petició per fer comparèixer al Parlament Mas i Puigdemont. La seva líder parlamentària i cap de l’oposició, Inés Arrimadas, ha preguntat irònicament al president de la Generalitat perquè ningú s’ha desplaçat a les portes del jutjat, en referència a les concentracions de suport a Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs convocades abans de les vistes sobre l’organització del 9N.

El socialista Miquel Iceta, per la seva part, ha reclamat explicacions a Mas, de qui ha remarcat que és l’últim líder de Convergència i el primer del PDEcat. Joan Coscubiela (Catalunya Sí Que Es Pot) troba els líders convergents han de respondre pels escàndols del partit, sobretot aquells que es troben en actiu en el PDEcat. Anna Gabriel, de la CUP, s’ha referit a Germà Gordó sense citar-lo quan ha reclamat “que no es flirtegi amb qualsevol persona que tingui relació amb la corrupció, en aquesta cambra hi ha algunes persones assenyalades tot i no estar encara imputades”. Els cupaires, per cert, han registrat una petició perquè compareguin Mas i Gordó amb relació al cas Palau.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari