La CUP avisa que si es canvia el redactat, no hi haurà pressupostos

La formació anticapitalista exigeix que no es modifiqui el text arran del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries
Mireia Vehí
Mireia Vehí

La CUP, “evidentment”, es replantejarà el seu suport als pressupostos de la Generalitat si es canvia el redactat per adaptar-lo al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, que considera que de la disposició addicional 31a dels pressupostos per al 2017 és inconstitucional.

La diputada de la CUP al Parlament, Mireia Vehí, ha dit, a la SER, que “no té cap sentit” canviar el text a partir del que diu un òrgan que és “estatutari”. Vehí ha afirmat que van acordar amb Junts pel Sí el seu suport als comptes del Govern a canvi de la convocatòria del referèndum independentista unilateral.

Per això des de la CUP s’afirma que “no té ni cap ni peus modificar a la primera de canvi el redactat d’uns pressupostos que acabaran al Tribunal Constitucional sí o sí”. Mireia Vehí ha afegit que ERC s’ha d’implicar i ha demanat que deixi de fer de “simple mediador” en el que alguns plantegen com “una batalla entre la CUP i el PDECat”.

La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, ha anat una mica més enllà al dir que “no hi ha motius per canviar cap extrem del redactat”, i que “per nosaltres és clar que s’ha de fer el referèndum” i que s’haurà de fer per “la via de la determinació” amb el que caldrà assumir “les conseqüències d’un embat” amb l’Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides