Problemes de liquiditat a la Cooperativa de la Canonja

L'entitat ha limitat el reintegrament de diners i ja hi han més de 100 persones afectades
Título de la imagen
Título de la imagen

La Cooperativa Agrícola de la Canonja, al Tarragonès, té greus problemes de liquiditat, segons han informat fonts de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, explica que fa un parell de setmanes que es va començar a estendre el rumor que l’entitat es quedaria sense fons. Per aquest motiu, molts dels 650 impositors amb què compta l’entitat, van retirar els seus estalvis i van decidir cancel·lar el seu compte.

Ara per ara, hi ha un centenar de persones afectades per la falta de liquiditat d’aquesta cooperativa. De fet, es calcula que amb només dos dies es va retirar mig milió d’euros, fet que ha comportat que actualment només se’n puguin retirar petites quantitats “per les despeses del dia a dia“, per evitar un efecte dominó. En aquests moments, l’entitat comptaria amb uns 3 milions d’euros en dipòsits.

Josep Maria Veciana, president de l’entitat agrícola de la Canonja ha fet una crida a la calma, i ha assegurat que “ho tornarem tot, o quasi tot“. “Esperem resoldre-ho en deu o quinze dies”, assegura. De moment, una de les vies de solució que hi ha sobre la taula és la venda de patrimoni a la qual s’avindria l’Ajuntament de la Canonja.

Els responsables de la cooperativa i secció de crèdit s’han reunit aquest dijous amb l’equip de juristes i els tècnics del consistori, per parlar sobre l’opció de la compravenda de béns patrimonials. Aquest divendres, en canvi, s’han reunit amb els tècnics del Departament d’Economia, que han assegurat que les últimes dades conegudes sobre el volum de dipòsits i liquiditat de la cooperativa mostraven que tenia suficient liquiditat com perafrontar les oscil·lacions de dipòsit que poguessin tenir“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides