Marhuenda pot perdre la condició de comissari honorífic

L'actual ministre de l'Interior revisarà la condecoració que va atorgar Jorge Fernández Díaz
Paco Marhuenda, director de La Razón
Paco Marhuenda, director de La Razón

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha anunciat que revisarà la concessió de la condecoració de comissari honorífic de la Policia que va rebre el director de La Razón, Francisco Marhuenda. El periodista va ser condecorat l’any passat per l’anterior ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

Juan Ignacio Zoido ha decidit revisar la condecoració després que el PSOE ha denunciat aquest dimecres a la comissió d’Interior del Senat que Marhuenda ha estat condemnat per vulnerar el dret a l’honor d’un policia, en concret de l’excap superior de Policia de Catalunya.

El ministre de l’Interior ha declarat que “estic molt més preocupat del que és l’operatiu que de la cosa honorífica, fa quatre mesos que sóc en el càrrec i són altres els problemes”, però ha afegit que “sol·licitaré un informe i donaré informació puntual als portaveus”.

Francisco Marhuenda va rebre de mans de Fernández Díaz la condecoració de comissari honorífic de la Policia el passat 2016 a partir de la Llei de Personal de la Policia Nacional, una normativa que dóna la possibilitat d’atorgar aquestes condecoracions a “aquelles persones que, sense haver pertangut al Cos, s’haguessin distingit pels mereixements contrets en virtut de la tasca realitzada a favor del mateix”.

El cas s’ha tractat aquest dimecres a la comissió d’Interior del Senat després que el Tribunal Suprem hagi confirmat la condemna de l’Audiència Provincial de Barcelona per la qual el periodista ha d’indemnitzar amb 30.000 euros de multa a l’excap de Policia de Catalunya arran d’una informació que va publicar La Razón i que el tribunal ha dit que va vulnerar el dret de l’honor del policia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides