Homs nega haver vaticinat el fracàs del ‘procés’

El PDEcat prepara el relleu del seu cap de files al Congrés en previsió d'una inhabilitació pel 9N
francesc homs
francesc homs

L’exconseller de la Presidència i actual cap de files del PDEcat al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, ha negat haver vaticinat el fracàs de la causa independentista durant una recent reunió privada celebrada a Madrid amb representants de grans empreses i bancs d’inversió, com publica El Confidencial.

Segons aquesta informació, Homs els ha assegurat que la convocatòria del referèndum promès pel president Carles Puigdemont és imparable, però que no té cap futur perquè, amb les dades de sondeigs interns del seu partit a la mà, els partidaris de la secessió no guanyarien. Així mateix, El Confidencial revela que Homs va expressar dubtes sobre la possibilitat de convocar una votació amb caràcter legal, per la qual cosa veu perduda la causa per la independència.

En tot cas, afegeix aquesta informació, també va dir que els dirigents del seu partit no poden aturar el procés perquè estan obligats a convocar una votació pel compromís que van assumir amb els seus militants. Homs, però, diu que la citada informació, que considera “al·lucinant”, s’inventa el titular, i que ell no és Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

El relleu d’Homs
Pel que fa al lideratge del grup parlamentari convergent al Congrés dels Diputats, El Món ha publicat aquest dimecres que el PDEcat està preparant el relleu d’Homs, en previsió d’una inhabilitació com a resultat del judici per l’organització del 9N. Aquest diari digital assenyala que el probable successor d’Homs serà l’actual portaveu adjunt Carles Campuzano.

El cas Palau
D’altra banda, en una entrevista a Els Matins de TV3, Homs s’ha mostrat “convençut” de la innocència de Daniel Osàcar, extresorer de Convergència acusat el cas Palau, per al qual la Fiscalia demana set anys de presó. En la mateixa línia, Artur Mas va posar la mà al foc recentment per Osàcar i el seu successor com a tresorer del partit, Andreu Viloca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides