L’Ajuntament de Tortosa, condemnat per incomplir la llei de memòria històrica

El jutge obliga al consistori a fer un inventari dels vestigis franquistes per determinar-ne la propietat i així poder-los retirar
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutjat contenciós administratiu n. 2 de Tarragona ha determinat que l’Ajuntament de Tortosa incompleix la llei de memòria històrica. Segons avança El Món, ho ha fet en resposta a una demanda que va presentar Eduardo Ranz, un advocat madrileny, que va demanar empar judicial davant la petició que va fer al consistori, que consistia en fer un inventari dels vestigis franquistes del municipi, i demanava la seva retirada immediata en compliment de la normativa espanyola aprovada el 2007.

La sentència estima parcialment la demanda de Ranz i condemna a l’ajuntament de Tortosa “per disposició legal, i dins de l’àmbit de les seves competències, a elaborar un catàleg de vestigis de la Guerra Civil i la Dictadura, en col·laboració amb el Govern de la comunitat autònoma, amb l’objecte de determinar quins béns han de ser retirats, en compliment de l’article 15.1 de la llei de memòria històrica”. En aquest sentit, la sentencia també demana al consistori un inventari sobre “quins béns i quins elements, per concórrer les circumstàncies previstes en l’article 15.2 quedarien exclosos de ser retirats“.

“L’objectiu d’aquest inventari”, explica el lletrat madrileny, “és que s’adoptin les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes que corresponguin”, ja que, segons la sentència, “abans de poder retirar els vestigis, també el monument de la Victòria, s’ha de determinar qui n’és el propietari. Quan l’ajuntament ho comuniqui, cosa que està obligat a fer per la sentència, podrem saber a qui demanar-ne la retirada”, ha afirmat Ranz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides