Escoles de l’Opus, subvencionades, estarien recomanant llibres homòfobs

L'Observatori contra l'Homofòbia i el PSC reclamen a la Generalitat que actuï
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Observatori contra l’Homofòbia demana a la Generalitat de Catalunya que actuï contra dues escoles de l’Opus, que reben subvencions públiques, i que recomanen la lectura d’un llibre que qualifica l’homosexualitat com a “tendència anormal”. Els dos centres són el Viaró Global School, una escola que segrega per sexes als seus alumnes, i La Farga, centre que també separa els nens de les nenes a partir de primària, tots dos ubicats a Sant Cugat del Vallès.

Les dues escoles recomanen la lectura de llibre La moral sexual explicada a los jóvenes, del teòleg belga i arquebisbe emèrit André Leonard. Aquest llibre, en el capítol que parla de les relacions entre persones del mateix sexe, les equipara amb persones “sàdiques, cleptòmanes o piròmanes”, segons NacióDigital. El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha dit que a l’empara de la llei 11/2014 demanen a la Generalitat que intervingui en el cas.

Per la seva banda, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha assegurat que s’estan fent “passes fermes” per aplicar aquesta llei. Bassa ha respost d’aquesta manera al requeriment fet pel PSC perquè la Generalitat desplegui la llei que pretén garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

La diputada del PSC al Parlament, Marta Moreta, ha criticat que el Govern “subvencioni” aquestes escoles de l’Opus, ja que “aquestes escoles recomanen als pares volums que titllen d'”anormals” les persones LGTBI, i hi ha un capítol que descriu les relacions entre persones del mateix sexe com ‘intrínsecament negatives’ i semblants a l’existència de persones ‘sàdiques, cleptòmanes o piròmanes'”.

Davant d’aquest cas, Moreta ha dit, fent referencia a la llei 11/2014 que “si ningú desplega el reglament, és com si no existís”. La resposta de la consellera Bassa ha estat que no li constava cap denuncia sobre el cas del llibre en qüestió i va demanar a la diputada socialista a què aportés informació sobre el cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides