Investiguen el vincle de la BPA amb el càrtel de Sinaloa

La Batllia andorrana demana informació a Mèxic mitjançant una comissió rogatòria
tres bpa
tres bpa

La jutgessa instructora andorrana Canòlic Mingorance ha demanat informació a Mèxic sobre els possibles vincles de la Banca Privada d’Andorra (BPA) amb el càrtel de Sinaloa, dedicat al narcotràfic. En concret, segons publica el Diari d’Andorra, la comissió rogatòria se centra en la relació de dos germans amb tres comptes numerats i demana per l’origen de sis milions d’euros dipositats en aquest banc.

La BPA va ser intervinguda i expropiada per les autoritats del Principat després que el Departament del Tresor dels Estats Units relacionés l’entitat amb el blanqueig de capitals procedents d’activitats criminals.

Querella arxivada
D’altra banda, Mingorance ha arxivat la querella presentada per l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) contra els Cierco, principals accionistes i codirectors de la BPA abans de l’expropiació.

El Grup Cierco havia editat un recull documental sobre el funcionament de la BPA abans de la intervenció que la jutgessa no troba que constitueixi cap il·lícit penal. L’AREB argumentava que aquell recull descobria secrets de l’empresa, quelcom que els Cierco assenyalen que només era un empara que l’AREB ha emprat per “atacar la llibertat d’informació i comunicació”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides