Rajoy manté a Cospedal, i arriben les primeres dimissions

El líder del PP no canvia d'executiva i surt reelegit com a president de la formació
mariano rajoy
mariano rajoy

El XVIII congrés del PP ha reelegit a Mariano Rajoy com a president del partit, amb un 95,65% dels vots favorables. Rajoy s’ha mostrat “absolutament convençut” que encara pot aportar coses al PP, i ha recordat que en aquesta legislatura caldrà “parlar, dialogar i buscar l’interès comú dels espanyols”. “Els responsables de Catalunya que volen liquidar Espanya passant per sobre de la llei, no tindran èxit perquè no ho permetrem”, ha afirmat el líder del PP, que ha afegit que “ens prenem Espanya amb seriositat”.

Pel que fa a l’executiva del partit, Rajoy ha deixat clar que vol continuïtat en el seu discurs: “són els que hi havia. Es canvia el que no funciona, el que funciona no“. Per aquest motiu ha decidit mantenir tant el comitè executiu com els membres de la seva junta directiva, exceptuant a Fernando Martinez Maillo, que ocuparà el càrrec de coordinador general i secretari d’Organització. La resta de càrrecs l’ocuparan Javier Maroto com a vicesecretari de Política Social, Javier Arenas com a responsable de l’Àrea Autonòmica i Local, Pablo Casado com a vicesecretari de Comunicació i Andrea Levy com a vicesecretària d’Estudis i Programes.

La continuïtat de María Dolores de Cospedal com a secretaria general ha estat, sens dubte, un dels aspectes que ha aixecat més polèmica en aquest congrés popular. El primer a dimitir ha estat Rogelio Pardo, qui fins aquest dissabte era membre del Comitè Executiu Regional del PP a Castella-la Manxa i exalt càrrec del Govern autonòmic.

Pardo assegura que la votació de l’esmena que pretenia acabar amb l’acumulació de càrrecs de Cospedal va ser una “autentica tupinada“, i considera que el rebuig d’aquesta esmena presentada pel compromissari del partit a Conca, Francisco Risueño, és “un frau democràtic” per part de l'”aparell” del Partit Popular. Pedro García Hidalgo, membre del Comitè Executiu Regional del PP a Castella-la Manxa, també ha anunciat a través de twitter que presentarà la seva dimissió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides