L’Estat embarga 246.000 euros a l’ANC

La mesura és conseqüència d'una multa imposada per Protecció de Dades contra la Gingaenquesta
Título de la imagen
Título de la imagen

“L’estat espanyol acaba d’embargar l’ANC 246.559,13€. Ens volen derrotats, però ens mantindrem alçats i ferms. Votarem i guanyarem!”. Amb aquest missatge a Twitter ha difós el president de l’ANC, Jordi Sànchez, que l’entitat independentista ja afronta la multa imposada per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per la recollida de dades feta mitjançant la Gigaenquesta.

Segons va publicar El País el passat 30 de gener, l’Audiència Nacional va denegar el recurs presentat per l’ANC i Òmnium Cultural contra la sanció i va ordenar l’execució pel procediment de constrenyiment d’aquesta multa, xifrada en 400.000 euros i imposada contra l’ANC i Òmnium pel fet d’haver preguntat als ciutadans, abans de la consulta del 9 de novembre del 2014, quina era la seva ideologia i si votarien a favor de la independència de Catalunya.

El president de l’ANC ha admès que l’embargament, executat per l’Agència Tributària, els afecta i ha anunciat que demanaran la solidaritat de la gent en forma de donatius. Aquest sotrac econòmic s’afegeix a una sanció anterior de l’AEPD i al pagament d’un deute amb Hisenda per impagament de l’IVA de 172.000 euros al qual es va sumar una multa de 43.900 euros. L’ANC va tancar el 2015 per primer cop amb números vermells: 132.000 euros de dèficit.

D’altra banda, Sànchez ha explicat a RAC1 que estudiaran si engeguen accions als tribunals com a reacció a les declaracions de l’exnúmero dos de la Policia Eugenio Pino, que ha explicat en una entrevista a El Mundo que la policia té confidents infiltrats a l’ANC. “Sabem que dins de l’Assemblea hi pot haver gent que estigui passant informació”, ha admès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides