L’alcaldessa de Sant Cugat arria l’estelada

Mercè Conesa compleix la sentència que obligava al consistori a retirar la bandera de l'espai públic
conesa
conesa

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha fet efectiva l’ordre del jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona que l’obligava a despenjar l’estelada que havien col·locat a la Plaça Octavià.

Ha estat la mateixa alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, qui aquest dimecres ha arriat la senyera en un acte en el qual va dir que acata la sentència “amb dolor” en considerar que amb aquesta sentència és “limita la llibertat d’expressió” de la ciutat.

Mercè Conesa ha assegurat que l’ajuntament guanyarà el recurs que ha interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la sentència judicial, i que aquest “no és un procés tancat”, afirmant que està convençuda que ben aviat l’estelada tornarà a onejar a la ciutat.

El cas va començar després que Societat Civil Catalana (SCC) interposés una denúncia perquè l’Ajuntament de Sant Cugat va penjar una estelada a la Plaça Lluís Milet. El jutge va dictaminar que calia retirar aquesta estelada, cosa que l’ajuntament va fer però posant-la a la Plaça Octavià.

Des de SCC s’ha lamentat que l’alcaldessa hagi fet un acte institucional per despenjar l’estelada, acte en el què Conesa ha entregat l’estalada a membres d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

SCC afirma que “es tracta d’un triomf de l’Estat de dret”, ja que consideren que l’obligació de les institucions, fent referencia a l’ajuntament vallesà és el de “garantir la neutralitat de les institucions i de l’espai públic i no estar al servei únicament dels defensors del secessionisme”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides